Biztonsági Fehér Könyv cégek számára

A Huawei egy szakmai konferencián mutatta be legújabb, 100 pontból álló kiberbiztonsági ajánlását tartalmazó Fehér Könyvét Berlinben 2014. december 3-án. A vállalat ebben a kiadványában a számára feltett, kiberbiztonsággal kapcsolatos kérdések, valamint a legjobb gyakorlati eljárások és szabványok értékelése alapján az iparág történetében először a távközlési- és infokommunikációs hálózati termékeket vásárlók számára állította össze azokat a követelményeket, amelyeket érdemes megfontolniuk, amikor kibervédelmi megoldásokat keresnek – írja a vállalat közleménye.

A most publikált, sorban a harmadik Huawei Fehér Könyv segítségével a vásárlók saját kockázataikat csökkenthetik úgy, hogy a kiadványban ajánlottak alapján, szisztematikusan megvizsgálják a kereskedők ajánlataiban kínált kibervédelmi megoldásokat. A Fehér Könyv ezért tartalmazza azokat a kérdéseket is, amelyeket javasolt minden vevőnek, felvásárlónak feltenni a technológiai beszállítójának azért, hogy megismerje annak kibervédelemmel kapcsolatos szemléletét és folyamatait.

Az elmúlt évben, hívja fel rá a figyelmet a vállalat, több ország, például Nagy-Britannia, Malajzia és Ausztrália is a mindennapi kihívásoknak megfelelő igényekkel lépett fel a kibervédelemmel kapcsolatosan. Ennek eredményeként fokozatosan alakultak ki az egyes kormányokra, cégekre, és végfelhasználókra vonatkozó nemzeti előírások. Ez vezetett a kibervédelem következő fázishoz, ahhoz, hogy az egyes iparági szervezetek általánosan elfogadott, nemzetközi kibervédelmi szabványokat állapítsanak meg, elsősorban a hardver- és szoftvergyártók számára.

A Fehér Könyv 11 kulcsfontosságú területet érint: stratégiai irányítás és ellenőrzés, előírások és eljárások, törvények és rendeletek, humánerőforrás, kutatás és fejlesztés, ellenőrzés, külső, új beszállítók kezelése, gyártás, biztonságos szolgáltatásnyújtás, hibák, hiányosságok és sebezhetőség megállapítása, valamint a felülvizsgálat.

Azóta történt

Előzmények