A HTC továbbra is száguld lefelé a lejtőn

Hirdetés

Megjelent a tajvani készülékgyártó, a HTC negyedik üzleti negyedévét bemutató jelentés, és ebből az derül ki, hogy a mostani 42,9 milliárd új tajvani dolláros (1,42 milliárd USA dollár) árbevétel jelentősen elmarad az elmúlt év azonos időszakában teljesítettől, amikor 60 milliárdos összeggel számolhattak. A cég elnök asszonya, Cher Wang azonban úgy véli, hogy az a törekvés, mely szerint a fokozatosan visszaeső eladások miatt a középkategóriás eszközökre fókuszálnak, meghozza majd a gyümölcsét: „Az elmúlt év legnagyobb gondját az okozta, hogy a vezető termékre [HTC One] koncentráltunk, és közben elmulasztottuk a középkategóriás készülékek fejlesztését”.

Ez a várható bővítés azonban természetesen azzal is jár, hogy a középkategóriás készülékeknél jelentősen alacsonyabb haszonkulccsal számolhatnak csak, így ezekből igen sokat kell eladni – és ezen a területen a konkurensek – pl. a Samsung – sokkal jobban állnak pillanatnyilag.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Még mindig nincs fordulat a HTC-nél

    Bár a tajvani gyártó a tavalyi év utolsó negyedévét nyereséggel zárta, az csak a Beats Electronics részvények eladásának köszönhető, üzemi szinten 52 millió dollár volt a veszteség.

  • Tovább zuhant a HTC

    A vállalat közel 10 éve nem jelentett ennyire alacsony profitot, de legalább még mindig nyereséges.