A HP előfizetéses zeneszolgáltatást indít

A világ egyik legnagyobb technológiai vállalata megkísérli megtörni az Apple egyeduralmát a digitális zenei piacon: a HP hétfőn bejelentette, partnerségre lépett a brit Omnifone-nal, és előfizetéses modellben kínál majd az iTunes Store-hoz hasonló szolgáltatást Európa tíz országában. A MusicStation névre keresztelt új megoldás Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban lesz elérhető havi 10 euróért, az Egyesült Királyságban 9 fontért, Svájcban 15 frankért, Svédországban pedig 99 koronáért.

Az előfizetők a havidíjért cserébe korlátozások nélkül hozzáférhetnek az EMI, a Sony, az Universal és a Warner gondozásában megjelent mintegy 6 és fél millió számhoz, melyből havi tízet DRM-mentesen megtarthatnak, a többit online hallgathatják meg vagy tölthetik le, és a számítógép előtelepített HP-s szoftverével lejátszhatják.

A HP és az Omnifone közös szolgáltatása az új Pavilion, a Compaq Presario és Envy modelleken (összesen 16 PC-n) debütált tegnap, az első két hétben ingyenesen kipróbálható.

Magyarországon a UPC kínál hasonló előfizetéses rendszerben használható zeneszolgáltatást. A upc music home és a upc music go havi 800 zeneszámhoz ad hozzáférést, a kettő közötti különbség: a upc music go további 50 zeneszám korlátlan másolását, hordozhatóságát és lejátszását teszi lehetővé, mint az a szolgáltató honlapján is olvasható.

A upc music home csomagot 850 Ft-ért, a upc music go csomagot, 1250 Ft-ért biztosítja a cég bármely egyéni upc előfizetés mellé új megrendelés esetén; az előbbi listaára 1563 Ft, utóbbi normál díja 2292 Ft havonta. A szolgáltatásra előfizetők a Universal Music kiadóhoz tartozó előadók – többek között az ABBA, az Aerosmith, 50 Cent, Johnny Cash, a Rolling Stones, Sting vagy éppen a Quimby – összesen több mint százezer dalából válogathatnak, esetenként már a piaci megjelenés előtt is. A kínálatban egyes számok több verzióban (rádió, koncert, akusztikus, mix) is hozzáférhetőek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

  • Itthon a HP a legnagyobb PC-gyártó

    Az eladásokban még jelentős a részesedése a desktopoknak, mivel a nagyvállalatok és a közszféra még mindig e PC-típust keresi.

  • A HP felvásárolja a Palmot

    Az okostelefon-piacon önállóan csak szenvedő két cég együtt talán többre képes. Következik az 1,2 milliárd dolláros kérdés.

Előzmények