Az Antenna Hungária is hibrid tv-t fejleszt

Az interaktív tévézésről, a MinDig TV fejlesztési irányairól beszélt az Antenna Hungária mai sajtótájékoztatóján. A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) egy olyan szabvány, mellyel a földfelszíni digitális hálózaton érhetünk el interaktív szolgáltatásokat. A televízió- és rádióprogramok mellett interneten jutnak a multimédiás tartalmak a készülékekre, használata pedig kifejezetten egyszerű.

Hirdetés

Értelemszerűen kell tehát egy DVB-T tunerrel rendelkező okostévé (HbbTV funkcióval), egy tető- vagy szobaantenna, illetve a tévét az internethez is csatlakoztatni kell. Az Antenna Hungária kínálatában jelenleg a részletes műsorújság, videótár, időjárásjelentés, hírek, egy játék, illetve a lottószámok érhetők el, a lista azonban bővülni fog.

Galéria
Galéria (forrás: Antenna Hungária Zrt.) [+]

A MinDig TV Pluszt felkészítik a jövő évi kiemelt sporteseményekre, így a Foci EB, illetve az Olimpia is még szórakoztatóbb, érdekesebb lesz a vállalat szerint. A technológia az interaktív játékokra is lehetőséget ad, aki pedig még nem találkozott vele, de szívesen kipróbálná, az Info csatornán keresse, ahol a tévé távirányítójának piros gombjával hívhatja elő a funkciót.

Azóta történt

Előzmények