BME-s diák nyert az információbiztonsági versenyen

Az idén már kilencedik alkalommal kiírt pályázattal az egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal, információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szakdolgozatukat az információbiztonság témakörében írják. 2014-ben Szerencsés Ákos, a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatójának szakdolgozata (BSc) nyerte el a címet.

Hirdetés

A szakdolgozat kategóriában nyertes a „Webes egér hőtérképek készítése és elemzése” című pályaművében feltárta a terület privát szférát érintő vonatkozásait. A szakdolgozat által kapott eredményeivel a célja az volt, hogy a kapcsolódó megfigyelések felhasználók számára kedvezőtlen hatásai csökkenthetőek legyenek. Dolgozatának lényegi része a felhasználók viselkedésének többféle jellegzetesség szerinti elemzése, melyek alapján a követhetőség és profilírozhatóságra vonatkozó következtetések levonására törekedett.

A Hétpecsét Egyesület szeptemberi fórumán a nyertes kihirdetése után, Szerencsés Ákos bemutatta dolgozatát, majd válaszolt a szakmai közönség kérdéseire. Az erkölcsi elismeréssel és utazási utalvánnyal járó díjat az egyesület elnöke, Gasparetz András adta át szeptember 17-én, az egyesület LXII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumán. A nyertes az utazási utalvány mellett a Herendi Porcelánmanufaktúra „bölcs bagoly” porcelánfiguráját is átvehette dr. Ködmön István alelnöktől és Gasparetz András elnöktől.

A nyertes pályamű nem jöhetett volna létre a konzulens nélkül, így a fórumon oklevelet adtak át Gulyás Gábor György részére is, elismerve szakmai hozzájárulását. Az elismerés nem véletlen, hiszen Gulyás Gábor György 2007-ben vehette át az egyesülettől az „Év információbiztonsági diplomadolgozata” elismerést.

Azóta történt

Előzmények