Hamis AMD chipek Tajvanról

A gyártó helyi leányvállalatától kapott információk alapján a tajvani rendőrség razziát tartott egy, a szigetország negyedik legnagyobb városában, Tajnanban székelő elektronikai vállalatnál, ahol összesen 60 000 hamis AMD processzort foglalt le – írja a DigiTimes. Az Athlon XP és Athlon 64 lapkákat egyaránt tartalmazó fogás olyan hibás processzorokból áll, melyeket a gyártó rendes körülmények között megsemmisít. Ezeket azonban meglovasították a processzorgyártó három ázsiai tokozóüzemének egyikéből, majd Tajvanra szállították őket, ahol új jelölést kaptak volna. (Az AMD Szingapúrban, Malajziában és Kínában teszteli és szereli össze chipjeit.)

A Liberty Times beszámolója szerint állítólag már több mint egymillió átcímkézett AMD processzor jutott el Németországba és Kínába a tajvani cégtől. A lap az elcsípett áru értékét nagyjából 9,46 millió amerikai dollárra becsüli.

Az AMD tajvani leányvállalata megerősítette, hogy a rendőrség által lefoglalt 60 000 chip hibás, a korábban hamisított és exportált processzorokról azonban – arra hivatkozva, hogy holnap hivatalos sajtóközleményt adnak ki – nem nyilatkozott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények