Hálózati eszközt ad ajándékba a Cisco

December utolsó napjaiban hívta fel a figyelmünket az egyik szemfüles fórumozónk, (ezúton is köszönjük zone) hogy a Cisco honlapján ingyenes jeltovábbítókat adnak azoknak, akik regisztrálnak a cég által tartott webinárok egyikére.

Hirdetés

Ehhez mindössze regisztrálni kell ezen az oldalon valamelyik élő Meraki, vagy más egyéb oktatásra (majd azon nyilván részt is kell venni, tehát végig kell nézni), ezt követően egy értékesítő kolléga felveszi a kapcsolatot az ügyféllel, és néhány héten belül megérkezik a Meraki MR18, amely 3 éven keresztül a felhőből ingyenesen lesz vezérelhető, díjfizetési és egyéb kötelezettség keletkezése nélkül – válaszolta az IT café kérdésére Sinkó Judit, a Cisco Magyarország PR managere.

Meraki MR18
Meraki MR18 (forrás: eBay)

Az MR18 a Meraki kínálat legegyszerűbb Wi-Fi elérési pontja két adatfolyamos, n-es Wi-Fi modullal mely 2,4 és 5 Ghz-en is működik, emellett gigabites Ethernet portja van, melyen az áramellátása (Power over Ethernet) is megoldható.

A Meraki rendszerének érdekessége, hogy felhős rendszer segítségével, akár okostelefonos alkalmazással is menedzselhető a hálózat, mely rengeteg adatátvitel optimalizálásra, monitorozásra és a csatlakozott felhasználók egyedi igényeinek kiszolgálására szolgáló fejlesztést tartalmaz. Az integrálható eszközök sokrétűsége miatt egy egyszerű kis irodai rendszertől kezdve internetkávézók és oktatási intézmények, de akár konferenciaközpontok hatékony hálózati infrastruktúra kiépítésére is használható.

A cég nem limitálta a kiosztható AP-k darabszámát, de gondoltak azokra is, akik nem fogadhatják el, vagy egyszerűen csak nem akarják megtartani a Meraki MR18-at, viszont szívesen kipróbálnák. A Cisco a Free Trial programmal igyekszik segíteni. Ennek keretében, amikor már nincs szükség az eszközre, azt visszajuttatják a vállalathoz.

A webinárok között kifejezetten érdekesnek ígérkezők is akadnak, például ez itt. Bár az oktatások angol nyelven zajlanak, kérdezni, újranézni lesz lehetőség, aki pedig kedvet kap a további agytágításra, szabadon jelentkezhet a többi előadásra is, bár újabb ajándék eszközöket már nem fog kapni. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Cisco nem a lakásokat akarja feltétlenül felszerelni az MR18-asokkal, inkább a rendszergazdák életét könnyítenék meg amikor demonstrálni kell, hogy eljött az ideje a váltásnak. Erről készült egy aranyos animáció is, íme:

Az oktatási időpontok változatosak, akad közöttük olyan is, ami az időeltolódás miatt nálunk már munkaidőn kívülre került, így azok is belekóstolhatnak a webkettes oktatás világába, akik a munkaidejükben erre nem kapnak lehetőséget. Az Európai Unió tagországaként az akcióban természetesen magyarországi szállítási címmel is részt lehet venni. Kitétel azonban, hogy csak céges e-mail címmel regisztráltaknak jár az ingyenes hálózati eszköz.

Azóta történt

Előzmények

  • Szenzorokat a tornádóba is

    A Big Data önmagában kevés, a Cisco a valós idejű adatfeldolgozás és analitika mellett tette le a voksát. Új fogalmat is kell tanulni, jön a Fog Computing.

  • Cisco: egymilliárd a felhőalapú szolgáltatásokra

    A Cisco bejelentette, hogy harminc vállalat, köztük a Deutsche Telekom és a BT is csatlakozott a Cisco Intercloud felhőhálózatához.

  • A Cisco versenyre kel az Amazonnal

    A vállalat a csökkenő hardvereladásokat és a szűkülő vállalati piacot kívánja kompenzálni azzal, hogy új szegmensbe fektetnek be.