A műujjába építtette a hacker a pendrive-ot

(Infobulvár) Jerry Jalava finn szoftverfejlesztő megszerezte magának azt a nevezetes 15 perces világhírt, hiszen merész ötlete bejárta a világ informatikai sajtójának blogoldalait.

Jerry tavaly júliusban veszítette el egy motorbalesetben egyik ujjának felső perceit, ám amikor arról esett szó, hogy e kis testi hibát protézissel javítsák, akkor a sebész, aki megismerte a fiú szakmai múltját, azt javasolta neki, hogy a műujjba építsenek be egy USB-s adattárolót, meghajtót.

A programozó-hackernek megtetszett az ötlet, s így ezt valóra is váltották. A műujjba bekerült egy 2 gigabájtos pendrive, melyre Jerry többek között egy linuxos, Billix disztribúciót telepített. Habár az „ujj” beillesztése a számítógépbe eléggé perverz (és ugyanakkor) érdekes látvány, a hacker természetesen úgy használja az eszközt, hogy leveszi műujját, hiszen a kezére szükség van – nem kiborg-megoldásról van szó, csak a zsebe vagy a lánca helyett a protézisben tárolja a meghajtót.

Jerry Jalava

Meglehet, az ötletet adó sebész látta azt a koncepciót, mely – természetesen nem a megvalósításának szándékával – eljátszott az elképzeléssel.

A kérdés már csak az, hogy vajon a Jerry ujjában hordozott tároló rendelkezik-e a helyi Artisjus által megkövetelt hologramos matricával, mert ha nem, még megeshet, hogy elkobozzák tőle.

Jerry eszközéről a Flickre-en található képgaléria.

Azóta történt

Előzmények