Győr az Intel városa

A győri Széchenyi István Egyetemen lezárult az intézmény laboratóriumi épületegyüttesét lefedő Wi-Fi hálózat kiépítése. Az Intel támogatásával megvalósuló projekt célja, hogy az egyetem laborjait, tanulmányi épületeit, könyvtárát Wi-Fi hálózattal lefedve egy olyan kiterjedt intranet hálózat jöjjön létre, melyen keresztül az egyetem hallgatói, oktatói, kutatói széles sávú kapcsolattal férhetnek hozzá az egyetem különböző szoftvereihez, dokumentumaihoz.

Az egyetem egy korábbi pályázatából két helyszínen, az aulában és az E épületben alakított ki vezeték nélküli hálózatot. A mostani bővítés keretében a labor épület mintegy 7700 m2-es területén 12 darab access-point segítségével teljes lefedettséget értek el. A hálózat alkalmas a 802.11g szabványú, 54 Mbps sebességű átvitelre, így az eddig használt vezeték nélküli hálózati kapacitásnál jóval nagyobb sávszélesség áll az egyetem hallgatói és dolgozói rendelkezésére. A különféle alkalmazásokat és szolgáltatásokat, mint például az internet- és intranetelérést, a Neptun tanulmányi rendszer használatát és az E-learning interaktív online rendszer elérését potenciálisan 6000 nappali, 1400 levelező, 1970 távoktatásos hallgató, 300 oktató és 200 laboros, illetve adminisztrációs dolgozó használhatja majd.

Az egyetem kivitelező és fejlesztő partnere ebben a projektben az Int-air.net Kft. A felsőoktatási intézmény és az Intel tervei szerint a diákok és oktatók hamarosan az épületegyüttest körülölelő parkban is használhatják majd a Wi-Fi hálózatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

  • Sebességet vált az Intel

    Bemutatták a Core architektúrát, amely kevesebbet fogyaszt és erősebb, mint elődje. Reszkess, AMD!

  • Intel-pályázat a kettősség jegyében

    A chipgyártó új, kétmagos mobil platformjának bevezetése adja a művészeti pályázat apropóját, amelynek témája világunk kettőssége.

  • Egyre digitálisabb Győr

    A digitális város projekt keretében egy terminállal és egy tűzoltási bevetést támogató rendszerrel folytatódik a fejlesztés.

Előzmények