Napi statisztika: YouTube

Májusban az amerikai felhasználók 14,6 milliárd videót néztek meg a YouTube-on, ez minden eddiginél nagyobb érdeklődést jelent, az adott hónapban megtekintett online videók 43,1 százaléka, s ez egyben azt is jelenti, hogy egy felhasználó átlagosan több mint száz videót nézett meg – jelentette be a héten a comScore piackutató.

Hirdetés

A YouTube tulajdonosa mindenképp elégedett lehet, mivel nemcsak hogy a folyamatos növekedés bizonysága ez az adat, hanem a héten a Viacom médiacéggel szemben aratott győzelem is szilárdítja piacvezető pozíciójukat.

A 183 millió videonéző összesen közel 34 milliárd filmet tekintett meg, a sorban a második a tengerentúlon roppant népszerű Hulu (1,2 milliárd letöltés), utána következik a Microsoft (642 millió), majd a Vevo (430 millió).

Az elmúlt hetekben felröppent pletykák – és a kedvező adatok – valószínűsítik, hogy a Google lassanként képes lesz a YouTube-ot nyereséges üzletággá tenni. Hogy ez miképp történik (fizetős csatornák, tartalmak bevezetése, szélesebb körű reklámlehetőségek biztosítása stb.), az még nem világos, de nyilvánvalóan ebbe az irányba is el fognak mozdulni.

Azóta történt

Előzmények