Ilyen lesz a Google TV

Hatalmas újdonságnak nem számít, azonban mégis érdekes az a bemutató videó, melyet a Google tegnap töltött fel, s mely azt mutatja be, hogyan is működik a televíziós iparban áttörésnek szánt Google TV, vagyis az a digidobozokra (illetve a legújabb tévékre) hangolt megoldás, mely az internetet a tévé képernyőjére viszi az amerikai cég technológiájával.

A bemutató még akkor is meggyőző, ha igazából semmi nagy áttörés nem látható rajta technológiai szempontból, „mindössze” azt tették meg, amit már eddig is oly sokszor sikerrel: a rendelkezésre álló megoldásokat a felhasználó számára egy könnyen kezelhető, barátságos felületre integrálták. Amit látunk, azt talán még nem az az új eszköz, amelyet a számítógép és a tévé házasságának hívhatunk, de már nagyon közel áll hozzá. Egyrészt minden olyan funkció, melyet a digitális televízió biztosít, könnyedén kezelhető, ám mindezt megfejelték azzal, hogy a mindmáig a legjobbnak bizonyult keresőjüket „beletolták a csomagba”. Valójában nem is a tévé és az internet házasságáról van szó, hanem arról, hogy a net átköltözik a monitorról a tévé képernyőjére. Persze – legalábbis egyelőre – még nem tud mindent, amit egy PC, ám a célközönségnek – legalábbis egyelőre – ez nem is igénye: keresés van, a kedvenc online adatbázisokat el lehet érni, a közösségi oldalak megvannak, YouTube bejön, mi kell még?

Bár szinte biztos a siker, az még érdekes, mivel erről nem nagyon esett szó, hogy milyen távirányítót (billentyűzetet? egeret?) készített a projekt keretében a Logitech az ősszel az amerikai boltokban már elérhető Google TV kényelmes használatához.

Azóta történt

Előzmények