Megjelent az offline térképhasználat a Google Térkép alkalmazásaiban

Hirdetés

Tegnap nagyobb frissítést kapott a Google térképes alkalmazásának iOS-en, illetve Androidon futó változata is. Az előbbin most már a 3.0-s, az utóbbin a 8.0-s a legújabb verzió, és a frissítés után a két változat gyakorlatilag azonos tudású lett.

Google Térkép

A legfontosabb újítás mindenképpen az offline térképhasználat bizonyos lehetőségeinek megjelenése. A nem túl könnyen elérhető funkció (a Cnet készített egy bemutatót az aktiválásról) lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó egy adott terület térképét elmentse, majd elnevezve hozzáadja a profiljához. Fontos tudnivaló, hogy az elmentett térképeket a szoftver 30 napig tárolja, majd törli az eszközről. Az Apple blog beszámolója szerint sajnos a szolgáltatás Magyarországon nem elérhető.

A „turn-by-turn” navigáció használatához továbbra is hálózati kapcsolat kell, és itt is megjelentek kisebb újítások. Ezek közül kiemelkedik a grafikus útvonaljelzés – de ez a szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban, illetve Kanada és Japán egyes részein érhető el. Szintén fontos, de ugyancsak főképp csak az amerikaiakat érintő változás, hogy a Google Térképbe integrálták a leginkább profi sofőrök által használt Uber szolgáltatásait is.

Azóta történt

  • Tovább segíti a kerékpárosokat a Google Térkép

    Most már azt is kijelzi a szoftver, hogy a választott útvonalon milyen szintkülönbségek találhatóak.

  • Most ingyenes, töltsd le gyorsan!

    Mivel a gyártót megvette a Google, a Playből egy ideig ingyen letölthető az igen jó hírnévnek örvendő valós idejű fordítóalkalmazás, illetve ennek nyelvi csomagjai.

Előzmények