Fél éven belül jön a Google-tablet

Az olasz Corriere della Sera online változatának adott interjújában Eric Schmidt, a Google elnöke kijelentette, hogy vállalata fél éven belül előáll egy saját táblagéppel.

Hirdetés

A kijelentést meglehetős nagy szakmai visszhang fogadta, bár nem az jelentett elsősorban meglepetést, hogy az Androidra támaszkodó Google erre a piacra önálló szereplőként is belép, hanem inkább egy jelző, melyet Schmidt használt, és mely szerint a tabletjük a „legmagasabb minőséget” fogja képviselni. A tervezett Google-géppel kapcsolatban ugyanis így megindulhatott a találgatás, hogy vajon milyen koncepcióban képes a cég a tabletek legjobbjaival, például az Apple iPadjével versenybe szállni, ki lesz az a gyártó, aki olyan hardvert tud kínálni, hogy a Google komoly szereplőnek számíthasson ezzel a számítógéppel.

Az bizonyos – bár nagyon különböző gyártói és üzleti modell alapján működnek –, hogy a Google a nagy versenytársnak itt az Apple-t tartja, ugyanis Schmidt nyíltan fogalmazott erről: „A mobilkommunikációban, az okostelefonok piacán önök brutális versenyt fognak tapasztalni az Apple és a Google között. Ilyen a kapitalizmus.”

Az elnök megjegyzését a vállalat hivatalosan még nem erősítette meg, de a szakmai lapokban megjelent tippek szerint a legvalószínűbb közreműködő partner a Samsung lehet, csak az a kérdés, hogy vajon egy saját Google-tablet gyártásába fognak, vagy pedig – ami azért, ha minimális mértékben is, de különbség – a Samsung a Nexushoz hasonló, arra építő androidos táblagépet hoz forgalomba, a Google pedig ehhez a márkanevet szolgáltatja.

Azóta történt

Előzmények