Újabb magyar helyek a Google Street View-ban

Budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek, vidéki városok színházai, nevezetességei is várják mostantól a nyaralást, vagy hétvégi túrázást, napozást, pihenést tervezőket a Google Street View-n.

Mielőtt úti célt választanának, körbenézhetnek például a botanikus kertként működő ELTE Füvészkertben, a sportot és kikapcsolódást ígérő Tabánnál, a Kis Svábhegyen, a Hármashatárhegyen, a fővárostól távolabb pedig várja őket például az Aggteleki Nemzeti Park és a veresegyházi Medveotthon. A városlátogatást tervezőknek segít a győri és az egri Bazilika, a Szegedi és a Pécsi Nemzeti Színház, vagy Budapesten például a Szent István Bazilika és a Magyar Vasúttörténeti Park virtuálisan bejárható Street View változata. Most először készült el a Magyarország legkedveltebb úti céljait bemutató Google Térképes Toplista is:

1.      Budavári Sikló

2.      Halászbástya

Hirdetés

3.      Szent István Bazilika

4.      Dohány utcai Zsinagóga

5.      Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

6.      Egri Dobó István tér

7.      Margitsziget

8.      Citadella

9.      Szombathelyi Fő tér

10.    Országház

Ezekről a helyekről különleges, hátizsákra vagy épp „zsúrkocsira” szerelt fényképezőgéppel készültek Street View-felvételek, a fenti linkekre kattintva ezeket látni.

A Google Térképen nem csak a Street View-t használják nyaralás tervezésére az országban élő vagy ide utazó emberek. A Google most először készítette el a Magyarország legkedveltebb úticéljait bemutató Google Térképes toplistát. Ehhez azt nézték meg, hogy melyek azok a nevezetességek, ahova a legtöbbször terveztek útvonalat a Google Térképen működő navigációval az internetezők.

Ezekhez a nevezetességekhez akartak a leggyakrabban eljutni a magyarországi és külföldi internetezők a Magyarországot bemutató Google Térképen:

  1. Országház
  2. Hősök tere
  3. Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
  4. Szent István Bazilika
  5. Budavári Palota
  6. Halászbástya
  7. Nagy Vásárcsarnok
  8. Fővárosi Állat- és Növénykert
  9. Széchenyi Lánchíd
  10. Magyar Állami Operaház

Most először elkészült a legnézettebb magyarországi Street View-fotók térképe is:

Street View - Magyarország
[+]

Azóta történt

Előzmények