Magyar hallgatók a Google ösztöndíjprogramjában

Hirdetés

A Google tegnap jelentette be hivatalos blogjában két ösztöndíjpályázatának eredményeit, és a nyertesek, illetve finalisták között magyar diákok is vannak.

Az egyik kezdeményezés célja, hogy olyanokat támogassanak számítástechnikai tanulmányaik során a világon, akik valamilyen hátránnyal indulnak a pályán, a másik pedig azért született meg, hogy minél több nő válasszon magának informatikai szakmát. Ez utóbbi ösztöndíjat Anita Borg, a 2003-ban elhunyt informatikus emlékére alapította a Google egy évvel a halála után, és mivel a mérnök egész életében küzdött azért, hogy minél több nő válasszon informatikai pályát, az ösztöndíj is őket támogatja. Ebben a programban az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) kategóriában Varga Virág, az ELTE hallgatója jutott ösztöndíjhoz.

A másik ösztöndíj a hátránnyal élő európai diákokat segíti. Itt Kormányos Balázs, a BME, illetve Ócsvári Áron, az ELTE hallgatója élvezheti az ösztöndíj támogatását.

Azóta történt

Előzmények

  • Az EU-nak kevés lehet a Google felajánlása

    A korábbi panaszosok szerint a javasolt intézkedések alig javítanák pozíciójukat, nekik sokba kerülne, és megint a Google járna jól.

  • Így kezdődött a Google I/O 2013

    Megújuló Maps, Play Music All Access zeneszolgáltatás, Play Game Services, Android Studio, még intelligensebb Google Now, végül Larry Page az éjszakai Föld előtt. Végigkövettük a keynote-ot.