Ez lesz holnap a Google.hu logója

Lezárult a Google első magyarországi doodle-rajzoló versenye. A „Doodle 4 Google – Nekem Magyarország...” című pályázaton döntőbe jutott 60 rajz közül az internetezők választották ki a korcsoportgyőzteseket. Az összességében legtöbb voksot kapott alkotás holnap a Google hivatalos logója helyén jelenik meg a google.hu oldalon.

A pályázók feladata az volt, hogy értelmezzék újra a Google-logót, készítsenek egy olyan saját változatot, mely azt mutatja be, mit jelent számukra Magyarország. A versenyre 4 korcsoportban nevezhettek a diákok, a döntőbe került alkotásokat a szakmai zsűri – Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész – választotta ki, melyekre ezután a verseny weboldalán lehetett szavazni. Minden internetező korosztályonként egy-egy alkotásra voksolhatott, egy hét alatt a 60 döntős alkotás összesen több mint 100 ezer szavazatot gyűjtött.

Összességében a legtöbb szavazatot Kovács Illés, a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola 14 éves tanulója kapta, akinek Nekem Magyarország hagyomány és újítás című rajza június 15-én 00:01 órától éjfélig fogja helyettesíteni a hivatalos Google-logót a google.hu oldalon, a tanuló iskolája pedig 1 millió forint támogatásban részesül. A győztes diák – ugyanúgy, mint a többi korcsoport győztese – egy laptopot is kapott, és gondviselőjével együtt elutazhat a Google zürichi fejlesztőközpontjába.

Az egyes korcsoportok győztes alkotásai a verseny weboldalán láthatók. A 60 döntőbe jutott rajz július 31-ig nyomtatott formában is megtekinthető lesz a Műcsarnok Menü Pont galériájában, melyet díjmentesen látogathatnak az érdeklődők – közölte a Google.

Azóta történt

Előzmények