Csendben elkészült az új Google Glass

Azt ma már kevesen vitatják, hogy a Google okosszemüvegének első változata csúnyán megbukott a konzumer piacon. Sokan a teljes projekt végét jósolták, ám a vállalat határozottan tagadta ezt, sőt kijelentették, hogy újraindítják a fejlesztést, és egy átalakított eszközzel fognak jelentkezni. Erre meg is volt az esély, mert bár a fogyasztókat nem sikerült meggyőzni, világszerte sok intézményben, szervezetnél kifejezetten pozitívan nyilatkoztak az első változatról is.

Hirdetés

Nos, úgy tűnik, az új Google Glass már használható állapotban van – legalábbis a The Wall Street Journal belső forrásból úgy tudja, hogy a továbbfejlesztett változatot tesztelésre már szállítják egészségügyi intézményeknek, illetve ipari termelő vállalatoknak, valamint fejlesztőknek.

A beszámoló szerint az új szemüveg már nem a fogyasztói elvárásoknak akar megfelelni formatervezésben, hanem inkább a praktikumnak: alakja ívelt körvonalú téglalap, és csatlakozókkal is felszerelték. A forrás szerint folyik egy fogyasztói változat fejlesztése is, de ennek bemutatására még legalább egy évet várni kell.

Az informátor szerint a Google nem tervez hivatalos bemutató rendezvényt az „ipari” változatnak, inkább terjesztik a szoftverfejlesztők között, hogy azok minél több üzleti alkalmazást írjanak rá, mivel az ősztől kezdve akarják terjeszteni.

Egy nemrég megjelent beszámoló szerint az új modell a korábbinál gyorsabb Intel processzort tartalmaz, az akkuja hosszabb ideig bírja, és javítottak a vezeték nélküli kapcsolat minőségén is.

Azóta történt

Előzmények