Molotov-koktéllal, lőfegyverrel és bombával a Google ellen

Az amerikai férfit bosszantotta az érzés, hogy megfigyelik. Akár húsz évet is kaphat a sorozatos támadásokért.

Egy harmincéves oaklandi férfit tartóztatott le az amerikai rendőrség, miután több alkalommal megpróbált kárt tenni a Google kaliforniai főhadiszállásában. Két hónapja Molotov-koktélokkal támadt az egyik akkor épp parkoló, utcaképeket készítő autóra, a hatóságok letartóztatáskori gyanúja szerint ez a férfi volt, aki az elmúlt napokban fegyverrel lőtte a Google épületének ablakait, és felgyújtott egy önvezető autót is.

A gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy úgy érzi a Google figyeli őt, ami felbosszantotta. A gondolatairól és a történésekről naplót vezető férfi elismerte, hogy kétszer gyújtogatott és a Mountain View területén lévő épületre is rálőtt - írja az NBC a szövetségi jegyzőkönyvekre hivatkozva.

A helyi biztonságiak és a rendőrség közös erővel június utolsó napján állította meg a férfit, akinek az autójában ekkor csőbombát is találtak. Az elmúlt időszak biztonsági felvételei és incidensei könnyedén összekapcsolhatók, mivel minden alkalommal ugyanazzal az autóval és nagyjából azonos ruházatban indult elégtételt venni a megfigyelésért cserébe a középkorú úr, aki akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat tettéért.

Előzmények