Elkészült a titkosító a Gmailhez

Hirdetés

A hivatalos blogban jelentette be tegnapelőtt Stephan Somogyi, a Google biztonsági és adatvédelmi termékmenedzsere, hogy elkészültek egy olyan Chrome-kiegészítő korai változatával, mely a böngészős adatáramlást végponttól végpontig titkosítja, így pl. a webes levelezést használók e-mailjei is titkosítva utazhatnak majd.

Az End-to-End névre hallgató kiterjesztésnek jelenleg csak a kódja jelent meg, mivel még igen korai fejlesztési, alfa-verzióban érhető csak el. A Google épp azt várja a nyilvánosságra hozataltól, hogy a fejlesztők, tesztelők segítségével még jobbá tehetik a szoftvert. Amikor elkészül, a felhasználók majd a Chrome Web Store-ból tölthetik le.

Az eszköz az OpenPGP-re épül – más lehetőségek helyett azért döntöttek emellett a Google-nál, mivel könnyen kezelhető megoldást szeretnének kínálni. Ahogy Stephan Somogyi írja bejegyzésében: már jó ideje hozzá lehet férni pl. a PGP-re vagy a GnuPG-re felépített titkosító eszközökhöz, ám ezek konfigurálása és használata az átlagosnál mélyebb technikai tudást igényel, ők pedig egy mindenki számára könnyedén alkalmazható technológiát akarnak.

Azóta történt

Előzmények