Megjelent a Google Earth 5.2

Egy kisebb frissítést jelentettek be tegnap a Google Earth fejlesztői (egyelőre csak angolul), az 5.2-es verzió megjelenését.

Hirdetés

A viszonylag kis változtatásokat tartalmazó új változat elsősorban a kirándulóknak, sportolóknak kínál új lehetőségeket, amennyiben rendelkeznek GPS-képes eszközzel. A GPS-adatok importálása már eddig is lehetséges volt a programba, ám ezen a folyamaton sokat javítottak az 5.2-es verzióban. Az már eddig is megoldható volt, hogy a mobil készülékről fel lehessen tölteni az adatbázisba a megtett útvonalat, ám mostantól egyéb adatokat is ki lehet íratni, meg lehet jeleníteni (sebességet, az emelkedőket, illetve a lejtőket, valamint minden olyasmit, amit a mobil készülék rögzít, például a pulzusszámot). Ehhez járul, hogy a feltöltött adatokat megjelenítő animálás minőségén is javítottak.

Google Earth

Egy másik fontos újítás, hogy a „földrajzi böngészőnek” is nevezhető Google Earthben is vannak ajánló, szponzorált linkek, ám ezeket eddig egy új program, nevezetesen az alapértelmezett böngésző futtatásával lehetett csak megtekinteni. Ezen is változtattak, ugyanis mostantól egy beépített böngésző működik a kliensben, a Google Earthön belül nyílnak meg az oldalak.

A fenti változtatással egy időben frissítették a fizetős verziót, a Google Earth Prót, valamint a böngészőbe telepíthető kiegészítőt, a Google Earth plug-int is, hogy ez utóbbi is felajánlja az új funkciók egy részét.

Azóta történt

Előzmények