Megjelent a Google kiegészítője a Microsoft Office-hoz

A Google novemberben jelentette be egy új szolgáltatása, a Cloud Connect for Microsoft Office tesztváltozatát, s ahogy akkor beszámoltunk róla, a DocVerse felvásárlása után megszerzett technológia módot ad arra, hogy a Microsoft irodai alkalmazásait használók a csoportmunkát ne a Microsoft, hanem a Google szerverein keresztül, a Google Dokumentumok webes szolgáltatással végezzék, ha akarják. A cég hivatalos blogjában a korábban a Microsoftnál dolgozó Shan Sinha, a Google Alkalmazások termékmenedzsere tegnap bejelentette, hogy a tesztidőszak véget ért, a felhasználók világszerte elérhetik az új eszközt.

A blogban Sinha nem mondja ki nyíltan, de elég egyértelmű, hogy a Microsoft felhasználóinak megszerzésére irányuló fejlesztést azért hajtották végre, hogy saját felhőmegoldásukat népszerűsítsék. Az Office-hoz készített beépülőt bárki telepítheti, aki rendelkezik Google-fiókkal.

A fenti blogban egy másik akciót is bejelentett a cég, az úgynevezett 90-day Appsperience-t. Ez a szervezeteknek és cégeknek kínál kedvezményes hozzáférést a Google teljes felhőjéhez három hónapig. A kampány célja, hogy minél többen megismerjék a lehetőségeit, s a 90 nap letelte után továbbra is maradjanak a Google fizetős ügyfelei.

Azóta történt

Előzmények