Jönnek a kiegészítők a Google Chrome-hoz is

A Google Chromium blogjában Aaron Boodman jelentette be tegnap, hogy újabb mérföldkőköz érkezett a böngésző tökéletesítése: a fejlesztői csatornán (developer preview channel) keresztül már elérhetőek az első kiterjesztések a Chrome-hoz – pontosabban, ebben a változatban már nem kell engedélyezni őket, hanem alapértelmezetté váltak.

Habár a még igen fiatalnak nevezhető böngésző sokak tetszését elnyerte, de az áttérést elhalasztók legtöbbször említett kifogása, hogy nincsenek meg hozzá azok a kiegészítők, kiterjesztések, melyek más böngészők esetében (legnagyobb számban a sikerét nem kis részben ennek köszönő Firefoxnál) oly sok hasznos megoldást kínálnak. A Google fejlesztői már jó ideje dolgoznak a kiterjesztések rendszerén, de a kísérletező kedvű felhasználók csak most ismerhetik meg munkájuk eredményét, s tesztelhetik a felkínált add-onokat.

gmail

Ugyancsak tegnap jelentette be a Google, hogy keresőben megnövelték a keresődoboz méretét. Ám a „nagyszerű változást” bejelentő lelkes blogbejegyzés elvezet egy bemutatóhoz, mely a kezdőlap 11 éves történetét mutatja be, s itt úgy tűnik, mintha már lett volna ekkora a doboz valaha.

S történik mindez néhány nappal az után, hogy a Google közel hatéves küzdelem után megkapta a szabadalmi védettséget a kereső kezdőoldalának szerkezetére.

patent

Azóta történt

Előzmények