Letölthető a legújabb Google Chrome tesztváltozata

Nem kis megütközést keltett decemberben, hogy a Google alig három hónappal megjelenése után kiléptette böngészőjét, a Chrome-ot a tesztállapotból, hiszen a cég szinte minden szolgáltatását béta-állapotban tartja. Ezzel párhuzamosan – miután ugrottak egyet a verziószámban is, s így jelent meg a böngésző 2.0-s változatának alfája – létrehoztak három csatornát is az érdeklődők számára: egyet a végleges verzió frissítéseire kíváncsiaknak, egyet a bétákat is kipróbálni akaróknak, s egyet a fejlesztés lépéseit figyelemmel követni kívánóknak, emellett elindítottak egy új, hivatalos oldalt is, a Chrome blogot.

Chrome

A béta-csatorna most vált aktívvá, mivel bejelentették, hogy elkészült és letölthető a Chrome 2.0 tesztverziója (2.0.169.1. – a legutóbbi stabil, végleges verzió: 1.0.154.48). A fejlesztésről hírt adó Brian Rakowski termékmenedzser azt írja bejegyzésében, hogy az új változat elsősorban sebességben javult nagyot, a SunSpider JavaScript benchmarkban 35 százalékos a gyorsulás. Ugyanakkor más eszközökkel is bővült a böngésző: automatikus form-kitöltés, teljes oldalas zoomolás, autogörgetés, illetve böngészőfülek húzással történő mozgatása is lehetséges már.

Azóta történt

  • Már van szemantikus keresés a Google-ban. Végre?

    Talán akadnak, akiknek hasznos lesz, de forradalmat egyelőre nem látunk, a keresési szokásokat jelen állapotában ez a technológia nem változtatja meg.

  • Már nem béta a legújabb Google Chrome

    Véglegesítették a márciusban bevezetett változatásokat.

  • 1973. március 26.

    A michigani Ann Arborban megszületett Lawrence E. Page, aki társával, Sergey Brinnel a Stanford Egyetemen kifejlesztette a Google-t, melyet 1998-ban indítottak el élesben a weben. A kereső szinte azonnal népszerű lett, így a sikeren felbuzdulva Page félbehagyta az egyetemet, az üzemeltetésre létrehozott Google Inc. társelnöke lett, s hivatalosan a mai napig „on leave” (eltávozáson) státuszban van a Stanfordon.

Előzmények