Illegális szoftverhasználat miatt perelik a hazai Burger Kinget

Hirdetés

Éveken át használta licencdíj megfizetése nélkül a GP-Soft étteremmenedzsment-szoftverét a Burger King hálózatot üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. – állítja a vendéglátóipari célszoftverek fejlesztésében utazó kft. A cég többszöri eredménytelen megkeresés és felszólítás után feljelentést tett, és a büntetőperben december 2-án megszületett a bírósági ítélet. A Pesti Központi Kerületi Bíróság döntése értelmében az étteremhálózat egyik igazgatóját bűnösnek találták a szerzői jogok megsértése vétségének elkövetésében, a büntetés kiszabását azonban 3 évre elhalasztották. A bíróság döntése értelmében a GP-Soft az elmaradt hasznának behajtása érdekében polgári peres úton folytathatja az ügyet a Fusion ellen.

Az IT café megkeresésére Bérczes László, a GP-Softot képviselő ügyvéd elmondta: a cég éveken át dolgozott együtt a Fusionnel azon, hogy a szoftverét az étteremlánc igényeihez finomhangolja. Ez alatt az idő alatt a Burger King központjában és két egységében élesben működött a termék, melynek licencelésére a Fusion többször ígéretet tett. A társaság azonban végül egy másik cég termékét telepítette a hálózatában, ám a központjában még ezt követően is használta a GP-Soft termékét. A magyar fejlesztő cég most több millió forintos kártérítést követel – mondta Bérczes László.

A Fusion Zrt. a fejleményt nem kívánta kommentálni. Amint a vállalat lapunkhoz eljuttatott válaszában írta: a kérdéseinkre csak a bírósági ítélet kézhezvétele után szeretnének válaszolni.

Azóta történt

Előzmények