Fujitsu blog: irány a felhő!

Az utóbbi időben egyre jobban előtérbe kerülnek a felhőalapú szolgáltatások, melyek előnye, hogy költséghatékonyabban lehet megoldani velük a vállalatok digitális tevékenységét (például e-mail vagy irodai szoftver szolgáltatást), mint saját telepítésű infrastruktúrával. Természetesen vannak olyan vállalati adatok és IT megoldások, amelyeket nem ajánlatos a felhőbe kivinni, jobb ha a saját, alaposabban ellenőrzött és felügyelt rendszerben maradnak. A két elgondolás ötvözése a Hibrid IT, amit a Fujitsu nagy erővel támogat.

A Fujitsu június elején indította el Cloud Service K5 felhőszolgáltatását, ami a modern, gyors IT-nak nevezett ágazat alappillére. A clg legtöbb konkurensével ellentétben felhős platformjának kifejlesztésénél a nyílt forráskódra szavazott, így lényegesen kisebb mértékben fenyeget annak veszélye, hogy rendszerünkbe olyan kód kerül, amihez a készítője nem ad hozzáférést. A OpenStack és Cloud Foundry technológiák jelentik az alapot, emellett a VMware és Bare Metal révén rugalmasan rászabható a rendszer az elvégzendő kiszolgálói feladatokra. Más vállalatokkal ellentétben a Fujitsu nem csak a felhős szolgáltatást, hanem a megvalósításához szükséges hardvert és infrastruktúrát is biztosítani tudja házon belül, a szerverektől az adattárolókon át egészen a kliens számítógépekig.

A K5-ös vagy más felhős megoldások klasszikus, saját vállalati rendszerrel való integrálására fejlesztette ki Hybrid Cloud Connection szolgáltatását a Fujitsu, melyet a napokban indított útjára. Ez a megoldása a gyakran sávszélességbeli és késleltetésbeli gondokkal küszködő nyilvános internetcsatornák helyett magánhálózati (VPN) csatlakozás (például bérelt vonal) segítségével kapcsolja össze a nagyvállalati adatközpontokat a hiperskálázható felhőmegoldásokkal, így olyan minőségi (QoS) szintet biztosít, amit nem befolyásol az internetforgalom ingadozása. Az így létrejövő szolgáltatás egyesíti a megbízható, nagysebességű hálózati csatlakozás teljesítményét és a nyilvános felhőre épülő szolgáltatások költségelőnyeit.

Azóta történt