Frissítette internetes keresőjét a Microsoft

Ma indult el a Microsoft júliusban bemutatott online keresőjének béta-változata. A jó néhány új szolgáltatást kínáló felújított oldal motorja egyelőre még nem redmondi fejlesztés, hanem a Yahoo technológiájára épül. Bill Gates korábban ugyan azt ígérte, hogy saját fejlesztésű keresőtechnológiájuk még az idén elkészül, az MSN Search alapjainak cseréjére csak jövőre kerülhet sor.

A mostantól elérhető szolgáltatások között van a keresések földrajzi területek szerinti szűkítése: a „near me” gomb megnyomásával a felhasználóhoz „közeli” találatok listázhatók, és lehetőség van a találati oldalak utolsó frissítése vagy népszerűsége alapján is átrendezni a listát. Bekerült a keresőbe az Encarta anyaga is: ha egy személyre vagy földrajzi helyre, városra keresünk, a motor a Microsoft enciklopédiájának vonatkozó szócikkeit is megjeleníti. A kereső jelenleg 5 milliárd weboldal kutat át – júliusi indulásakor az indexelt honlapok száma csupán 1 milliárd volt.

A rivális Google remek időzítéssel éppen tegnap adott hírt arról, hogy keresője látókörét tovább szélesítette: a legnépszerűbb internetes kereső immár 8 milliárd oldalt vizsgál át.

Azóta történt

Előzmények