Frissített a Nemzeti Bank

Lezárult a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) a mySAP ERP 2004 bevezetése – jelentette be az SAP Hungary Kft. A projekt – amely Magyarországon az első átállás volt a szoftvercég legújabb alkalmazáscsomagjára – januárban indult, és az SAP hazai leányvállalatának tanácsadó csapata hajtotta végre, mégpedig rekordidő alatt: az MNB-nél használt több mint 2000 ügyfélspecifikus fejlesztéssel működő, komplex SAP-rendszert három hónap alatt frissítették. A funkcióazonos verzióváltás lebonyolítása mellett az SAP feladata volt a tanácsadási tevékenység, a tesztelés támogatása, az oktatás és a dokumentálás végrehajtása is.

Az MNB 1997 óta használja az SAP szoftvereit nem banküzem-specifikus, háttérirodai folyamatai kezelésére. A verzióváltást azt tette szükségessé, hogy bank eldöntötte: minden tranzakciókhoz kapcsolódó feladatot SAP-ban kell megoldani. A bevezetett SAP alkalmazáscsomag pénzügyi, kontrolling, tárgyieszköz-nyilvántartási, anyaggazdálkodási, értékesítési, humán erőforrás és speciális főkönyvi funkcióval rendelkezik, valamint a webalapú toborzás feladatait is végzi, átfogva ezzel a központi bank nem banküzem-specifikus folyamatainak szinte teljes spektrumát.

Magyarországon az MNB-vel együtt kilenc bank – az OTP Bank, a K&H, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank, az Inter-Európa Bank, az Erste Bank, a West LB Hungaria Bank és az FHB Rt, ahol most zajlik a bevezetés – használ SAP szoftvert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Előzmények