Forever alone lvl.999

Matt Honnan, az invisiblegirlfriend és az invisibleboyfriend ötletgazdája elvált a feleségétől, Hálaadás előtt pedig igazán rosszul érezte magát, amikor édesanyja feltette neki a kérdést, hogy visz-e valakit magával a vacsorára.

A koncepció 2013 végén született meg, és pár nappal később már cikkeztek róla az internetes lapok, annak ellenére, hogy ekkor még természetesen létező megoldásokról szó sem volt. Honnan szerint a láthatatlan társ ötlete egy univerzális problémára, a társadalmi nyomásra reagál. Úgy véli, teljesen természetes, ha a mai, rohanó világban valakinek nincs kedve, vagy ideje kapcsolatban lenni, azonban emiatt nem kíván kellemetlen helyzetekbe sem keveredni.

Az erősen kiégett érzelmi vonalat legkésőbb akkor fedezhetjük fel a sztoriban, amikor így fogalmaz: "még ha kapcsolatba is szeretnél kerülni valakivel, az élet nem lesz egyszerűbb. A randizás szívás."

Huszonöt dollárért 100 SMS-t kapunk a virtuális kedvestől, aki hangüzeneteket is hagy a telefonon, a tervek szerint pedig Facebook profillal, vagy például a munkahelyre küldött virágcsokorral is hitelesebbé lehet majd tenni a nemlétező kapcsolatunkat.

A barátnős verzió ötlete tehát több, mint egy éve merült fel, a virtuális barát szolgáltatás pedig a napokban indult. Elsőként személyre szabható a leendő párunk, kitalálhatjuk hol és hogyan ismerkedtünk meg, jöhet pár érdekes tulajdonság, a galériából a megfelelő arcot kiválasztva pedig szinte kész is vagyunk. Fizetés után kezdődik a csevej, a Washington Post újságírónője például alig pár üzenet után úgy érzi, bele tudna szeretni a bérelt pasijába, akit amúgy számos történetíró közül az éppen rendelkezésre álló alakít.

A rendszerben figyeltek azért arra, hogy ne lehessen visszaélni az adatokkal: a beszélgetések szolgáltatói oldalról központi üzenetküldőről mennek, az éppen aktuális "operátorok" pedig nem látják a kontaktadatokat, de az előzményekből is csak a kulcsszavakat kapják.

Van ennél szomorúbb? Vagy ez egy jó ötlet? Az érdeklődés (a csütörtökön indult invisibleboyfriend első napján ötezer regisztráció történt) volumene igazolja, hogy sokakat érintő, foglalkoztató a kérdés. Árt, vagy inkább használ a virtuális, nem létező kapcsolat?

Előzmények

  • Régi vágású vagy úttörő online vásárló vagy?

    A vásárlói elvárásokat nem minden esetben elégíti ki a kereskedői gyakorlat, ezért a fogyasztói bizalom erősítése komoly potenciált jelent az internetes üzleteknek – derül ki az IBM tanulmányából.

  • Szenzorokat a tornádóba is

    A Big Data önmagában kevés, a Cisco a valós idejű adatfeldolgozás és analitika mellett tette le a voksát. Új fogalmat is kell tanulni, jön a Fog Computing.

  • USB? Az ellen nem véd semmi!

    Mutatunk egy olyan hekkelést, amivel bármilyen USB csatlakozóval ellátott számítógépet vagy kézi készüléket egy perc alatt fel lehet törni.

  • Felmérik a magyar internetet

    Egy állapotfelméréssel kezdődik az a munka, melynek célja az európai digitális menetrend egyik fő előírásának teljesítése.