Folytatja a bevásárlást az Acer

Újabb cég felvásárlását tervezi a számítógépgyártók világviszonylatban felállított versenyében jelenleg harmadik helyen álló Acer. A tajvani vállalat tavaly két PC-gyártót, az amerikai Gatewayt és az Európában ismert Packard Bellt olvasztotta magába, ezúttal pedig az okostelefonokat, GPS-eszközöket és hasonló készülékeket gyártó E-Ten a kiszemelt.

A felvásárlás révén az Acer újabb kézi eszközökkel, így elsősorban okostelefonokkal és navigációs eszközökkel bővítheti majd eddigi portfólióját – az E-Ten ebben a szegmensben az elmúlt években Glofish márkájú, Windows Mobile 6.0-ra épülő telefonjaival valamint GPS-vevőivel képviseltette magát. A PC-gyártó részvénycsere útján nagyjából 291 millió USA dollárnak megfelelő tajvani dollárt fizet a vállalatért cserébe.

A két cég igazgatótanácsa már jóváhagyta az üzletet, amennyiben a részvényesek is rábólintanak a felvásárlásra, valamint a folyamat elé nem gördít akadályt a helyi kormányzat, az E-Ten a harmadik negyedévben kerülhet az Acer tulajdonába.

Azóta történt

Előzmények