Felvásárlással erősít a Cisco

A Cisco Systems bejelentette, hogy megállapodást kötött a kaliforniai San Joséban található Airespace, Inc. akvizíciójáról. Az Airespace nagy-, közepes és kisvállalatok számára gyárt WLAN hálózati kártyákat, hozzáférési pontokat (AP-k), WLAN-felügyeleti és helymegállapító szoftvereket, valamint nyújt biztonsági szolgáltatásokat (például behatolásészlelést). A megállapodás keretében a Cisco közel 450 millió dollárt fizet az Airespace-ért részvényekben és kapcsolódó opciókban. Az ügylet – ha a jogi akadályt nem gördítenek elé a hatóságok – várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének harmadik negyedévében kerül lezárásra.

„A Cisco folyamatosan keresi azokat a kiegészítő technológiákat, amelyek új értéket kínálnak ügyfeleinknek. Az Airespace mind műszaki felkészültsége, mind vállalati kultúrája révén jól illeszkedik a Ciscóhoz, és kiváló csapattal rendelkezik” – mondta Luca Cafiero, a Cisco Systems adatközponti, kapcsoló- és vezeték nélküli technológiákért felelős elnökhelyettese. „A Cisco és az Airespace célja, hogy egyre több ügyfelünk számára váljon elérhetővé az intelligens, könnyen adaptálható WLAN-infrastruktúra és élvezhessék a korlátoktól mentes mobil hálózatok előnyeit.”

Az ügylet lezárultával az Airespace a Cisco adatközponti, kapcsoló- és vezeték nélküli technológiai csoportjának része lesz, amelyet Luca Cafiero alelnök vezet. Az Airespace 2001 júliusában jött létre, és jelenleg 175 alkalmazottja van.

Azóta történt

Előzmények