Felfüggesztették a lézerborotva Kickstarter projektjét

A közösségi finanszírozás lehetőséget ad a megfelelő anyagi háttér nélkül induló vállalkozóknak, hogy jelentős tőkét szerezzenek a sorozatgyártáshoz, rosszabb esetben a prototípus tökéletesítéséhez is felhasználva a bevétel egy részét.

Van azonban, hogy az írott és íratlan szabályokat áthágva egy-egy csapat lelkesedésből, vagy a könnyű pénz reményében olyan ötlettel áll elő, amiről azt sem tudják pontosan, működhet-e egyáltalán. Ilyen a Skarp lézerborotva, amit a 21. század borotválkozási eszközeként hirdettek a Kickstarteren.

A finanszírozási portál ma hajnalban felfüggesztette a projektet, mivel a készítők 2016. márciusára már szállítást ígértek, de létező prototípust sem tudtak bemutatni. A túl szép hogy igaz legyen tipikus példája volt a projekt, ami a pengementes megoldás révén örök működést ígért, illetve a leggyorsabbak mindössze 90 dollárért juthattak volna hozzá a csodaborotvához, ami a bőrt nem irritálja és sérti meg, viszont a szőrszálakat minden eddiginél könnyebben és kényelmesebben távolítja el.

Két hét alatt 20 631 támogatót és 4 millió dollárt gyűjtött a Skarp, aminek a bemutató videója éppenséggel nem könnyed borotválkozást mutatott be, a belelkesedett látogatókat azonban sem ez, sem a lézer alapvető működési elve nem tántorította el. Amíg a csapat nem mutat be létező és működő prototípust, a Kickstarter nem fogja engedni, hogy folytassák a kampányt. Sőt, ha nem lép gyorsan a Skarp, a pénzt visszaadják a támogatóknak. Ettől még a projekt várhatóan fel fog tűnni az alternatív finanszírozási oldalakon.

Azóta történt

Előzmények