A Microsoft vesz magának egy Google-t


A mai bejelentés szerint a Microsoft tovább bővíti internetes üzletágát, mivel közzétették, hogy a norvég Fast Search & Transfer ASA nevű szoftvercéget 1,2 milliárd dollárért felvásárolják. Az üzlet igen fontosnak számíthat a redmondi óriásnak, mivel körülbelül 42 százalékkal a névérték feletti ajánlatot tettek a skandináv vállalkozás részvényeire.

A Microsoft által kinézett, a Google-höz hasonló profilú, ám elsősorban az üzleti szektorra koncentráló vállalatot 1997-ben alapították. Jeff Raikes, a Microsoft üzleti részlegének vezetője elmondta a felvásárlás kapcsán, hogy azért döntöttek így, mert az internetes keresés folyamatosan specializálódik, s nem kevés előnnyel jár egy olyan technológia megvétele, illetve egy olyan üzleti modell megvásárlása, amely az üzleti szférára szakosodott.

Az üzlet nyélbe ütéséhez még szükség van a részvényesek 90 százalékának hozzájárulására – a norvég cégvezetők erős kampányt folytatnak ennek érdekében, a hírek szerint nem fognak ellenállásra találni –, de ez nyilván formalitás, mivel a két fő tulajdonos, a Norway’s Orkla ASA és a Hermes Focus Asset Management Europe támogatja az üzletet, így feltehetően, a terveknek megfelelően, az év második felében az üzlet megköttetik.

Azóta történt

Előzmények