A Facebook Messenger a milliárdosok klubjában

Hirdetés

Stílszerűen a Facebookon jelentette be David Marcus, a Messenger csapat vezetője, hogy a Google Play alkalmazásboltból már több mint egymilliárdszor töltötték le a kommunikációs alkalmazást Androidra. Ezt a számot a Google-on kívül csak nekik sikerült eddig elérni.

Így az elit klubban, ahová az egymilliárd letöltés a belépő, most már hét alkalmazás található: a Facebook-alkalmazáson és a szintén az ő tulajdonukban lévő WhatsAppon kívül csak a Google szoftverei értek ilyen eredményt: a Gmail, a YouTube, a Search és a Maps – igaz, a Google több szoftvere általában már előtelepített az androidos készülékeken.

A Facebook láthatóan hatalmas energiát fektet a Messenger fejlesztésébe, szinte havonta jönnek új funkciók, integrációk, javítások, illetve szelíd kényszerek, és mindeddig sikeresnek tűnik a folyamat, mivel láthatóan gyorsabban és rugalmasabban léptek ebben a szegmensben, mint a Google, akik elveszíteni látszanak e téren csatát más pedig nem nagyon rúg már labdába – még a szebb napokat is látott Skype sem.

Azóta történt

Előzmények