Már nemcsak lájkolni lehet a Facebookon

Végre sikerült azt elérni, hogy a bejegyzések minősítése többszintű legyen. Mától hat lehetőség közül választhatunk.

Ahogy bővült a közösségi oldal felhasználói bázisa, ahogy egyre több, nagyon különböző tartalom jelent meg, egyre nagyobb nyomás nehezedett a Facebookra, hogy az egyébként kiváló találmány, a posztok minősítésére kitalált „tetszik” („like”) jelzést finomítsák, tegyenek lehetővé emotikonokkal jelzett újabb lehetőségeket a vélemények kifinomultabb megjelenítésére – az egyik fősodor a „dislike” („nem tetszik”) követelése volt, ám ennek a Facebook érthető okokból ellenállt.

Ám azt már évek óta ígérik, hogy finomítanak a rendszeren, a közelmúltban jelezték is, hogy tesztelések után megjelennek új jelzések.

És ma ez meg is történt: bár egyszerre, globálisan ígérték, de a szerverek kapacitása miatt néhány óra alatt zajlik le az, hogy az új emotikonok megjelennek minden fiókban – amikorra ez a hír megjelenik, valószínűleg minden magyar felhasználó látja már az új lehetőségeket.

A Facebook maga „Reactions” néven vezette be a lehetőséget, melyet a „Like” kiterjesztésének tartanak.

A kibővítés a korábbival együtt hat érzelmi reakció választását jelenti: Like, Love, Haha, Wow, Sad, Angry, vagyis: tetszik, imádom, vicces, hát ez állat!, szomorú, dühítő.

A Facebook a korábbi tesztek alapján azt állítja, hogy kedvező volt a fogadtatás, sokkal finomabbá teszi a reakciókat. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy kissé visszaléptek, ugyanis az igazi probléma az volt, ha valaki egy gyászhírt vagy súlyos szerencsétlenségről szóló bejegyzést tett közzé, akkor igény lett volna egy „részvétem” vagy „együtt érzek veled” jelzésre – ez volt a fő motorja a változtatások kérésének. Nagyon úgy tűnik, hogy a „Sad” nem fogja betölteni ezt a funkciót.

Azóta történt

Előzmények