(Frissítve2) Leállt a Facebook

Több lap is beszámolt róla, hogy a ma reggel kb. fél hét óta Magyarországról nem lehet belépni a Facebook oldalára, illetve szakadozott működést tapasztalni. Azt még nem tudni biztosan, hogy a világ más részein is tapasztalható-e üzemzavar, a hírportálok nem közölnek ilyen tudósításokat, az index.hu a Twittert szemlézve úgy tudja, „a hiba világszerte több helyen, elszórtan, például Olaszországban, Németországban, Romániában, Indonéziában jelentkezett, de érkezett hozzászólás Nepálból is. Az Index szerkesztőségéből reggel hét óra után pár perccel az oldal ismét elérhető volt, azonban Budapest más részein és világszerte még akadnak fennakadások.”

Facebook down

Az origo.hu írta meg, hogy „a honlapok elérhetőségét vizsgáló Downforeveryoneorjustme.com oldal szerint a Facebook működik, így valószínűleg nem globális leállásról van szó. A Downrightnow.com oldal azonban két órája tartó teljes szolgáltatás-kiesést mutat. Érezhetően lassultak a weboldalakat monitorozó szolgáltatások is, valószínűleg az eltűnt Facebookot kereső felhasználók tömege próbálja kideríteni, hogy az otthoni internettel van gond, vagy a közösségi oldal robbant le.”

Frissítés1: körülbelül kilenc óra tájban egymás után jelentek meg az értesítések a magyar interneten, hogy helyreállt a szolgáltatás.

Frissítés2: a Facebook európai PR-képviselője rövid közleményt adott ki, melyben elismerik, hogy néhány órán át Európában technikai okok miatt szolgáltatáskimaradás történt, de részletekre nem tértek ki, csak annyit fűztek még hozzá, hogy a problémát megoldották, most már mindenki hozzáférhet a közösségi oldalhoz.

Azóta történt

Előzmények