Az Instagramon egyelőre nem lesz hirdetés

A Facebook legutóbbi üzleti eredményeinek bejelentésekor tartott sajtótájékoztatón kérdezték az újságírók Mark Zuckerberget, a közösségi oldal alapítóját és vezetőjét, hogy a közelmúltban megszerzett Instagram fotószolgáltatásba mikor fogják beépíteni a hirdetéseket, hogy ez az üzletág is jövedelmező legyen.

Zuckerberg elmondta, hogy természetesen céljuk, hogy minél több bevételre tegyenek szert, de a fotómegosztón egyelőre nem jelennek meg hirdetések, mivel jelen pillanatban a felhasználói bázis bővítése a céljuk. A kulcsszó: egyelőre, hiszen arról már korábban szó esett, hogy a hirdetések megérkeznek majd egyszer az Instagramba is, ezt teljesen egyértelműen kifejtette fél évvel ezelőtt Kevin Systrom, a vállalkozás alapítója. Mint ismert, a Facebook egymilliárdot adott a fotómegosztóért, mely egy év alatt 80-ról 130 millióra növelte a havi aktív felhasználói számot.

Az elmúlt időszak pénzügyi eredményeit nézve a mobilos szegmensben előretörő közösségi oldal üzemeltetői vígan megtehetik, hogy az ingyenes szolgáltatást még egy ideig reklámmentesen tartják, és csak akkor nyitnak, amikor több száz milliós lesz a felhasználói tábor.

Azóta történt

Előzmények

  • Korán temették a Facebookot

    A cég frissen közzétett negyedéves jelentése hatalmas meglepetést okozott, a mobilos átállás sikeresnek látszik, a fontos mutatók emelkedtek, a részvény megtáltosodott. A cél a következő ötmilliárd, de nem dollár, hanem felhasználó.

  • Beágyazható Instagram

    A közösségi kép- és videómegosztó szolgáltatás lehetővé tette, hogy az oldalra feltöltött felvételeket néhány sornyi kóddal saját weboldalunkba is beágyazhassuk.

  • Már az Instagrammal is készíthetünk videót

    A Facebook tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a népszerű képmegosztó szolgáltatás új funkcióját.

  • Szépen hoznak a konyhára a Facebooknak a mobilos hirdetések

    A legutóbbi negyedév hirdetési bevételének 30 százaléka folyt be mobilról. Nem rossz teljesítmény egy olyan szolgáltatástól, ami egy éve még nem is létezett.