Twitteresedik a #Facebook

Hivatalos blogbejegyzésben jelentette be a Facebook, hogy mától lehet használni az oldalon a hashtag funkciót. Egyéb közösségi szolgáltatásokban, mint a Twitter, Tumblr vagy az Instagram már régóta lehet úgy tematikus „csatornákat” létrehozni, hogy a felhasználó a hozzászólását megjelöli egy kettőskereszt karakterrel és egy kulcsszóval (például #xboxonedrm). Az ilyen kulcsszavakra rákeresve a felhasználó egy tematikus beszélgetésfolyamot lát, ami remek megoldás arra, hogy az ember éppen specifikus témákról könnyen és sok információt szerezzen rengeteg felhasználótól.

A Facebook a fentiekhez hasonlóan azért vezeti be ezt a megoldást, hogy felhasználói könnyen tudjanak „nagytotált” kapni valamilyen témáról – erre eddig nem volt lehetőség a több mint egymilliárd tagot számláló közösségi oldalon. A cég példaként említi a Trónok harca legutóbbi részét, amivel kapcsolatban másfél millió aktivitás volt, de ez a szám eltörpül az Oscar-gála mellett, ami 66,5 millió lájkot, megosztást, hozzászólást generált.

A funkció használatához nem kell mást tenni, csak a hozzászólásunk végére beszúrni a használni kívánt hashtaget. Ezentúl hashtag alapján is kereshetünk, a más szolgáltatásokból (pl. Instagram) származó hashtagek kattinthatóak lesznek, illetve akár direkt a hashtag beszélgetésfolyamból is írhatunk hozzászólást.

A Facebook szerint a következő hetekben és hónapokban további új funkciókat fognak bevezetni a trendek, beszélgetésfolyamok könnyebb megtalálása érdekében.

Azóta történt

Előzmények