Új e-mail címet kapott minden Facebook-felhasználó

Még 2010-ben terjedt el a hír, miszerint a királykék közösségi oldal továbbfejleszti üzenetküldő rendszerét, aminek az egyik eleme egy önálló e-mail kliens lesz. A „Gmail-gyilkosként” beharangozott szolgáltatás azóta lassan, de biztosan fejlődött, és most, két évvel később jutott el odáig, hogy minden felhasználó számára elérhetővé tegyék. A chatbe, üzenetküldésbe integrált, mindenféle előzetes bejelentés nélkül aktivált új opciónak hála elektronikus levelezés útján is kommunikálhatunk a másikkal, de sajnos ezt közel sem olyan egyértelműen tehetjük, mint gondolnánk.

Hirdetés

A Google levelezőrendszerének a legyilkolása még egy jó darabig várat magára, a közösségi oldal elektronikus levelezőrendszere ugyanis közel sem olyan kiforrott, mint a keresőóriás megoldása: barátainknak, ismerőseinknek csak a profiloldalunkon beállított e-mail cím(ek)ről küldhetünk üzenetet, más, az oldal számára ismeretlen címekről nem. A kapott e-mail ugyanúgy a chatablakban jelenik meg, mint egy sima beszélgetés, a különbség mindössze annyi, hogy az arra érkező válasz a feladó levelesládájába érkezik. A fájlküldésre eddig is lehetőség volt a Facebook rendszerén keresztül – ezt a jó tulajdonságát ebben az esetben is megőrizte, a képeket, doksikat, stb ugyanúgy tudjuk küldeni, mintha egy másik e-mail kliensre küldenénk.

Ami sokaknál kiverheti a biztosítékot az az, hogy egyrészt a vállalat mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül adott nekünk egy új címet, másodsorban pedig a felhasználók beleegyezése nélkül nyúlt hozzá az adatokhoz és állította be mindenkinek alapértelmezettként az új elérhetőséget.

Azóta történt

Előzmények