Az EU versenyügyi eljárást indított a Samsung ellen

Hirdetés

Az Európai Bizottság (EB) ma bejelentette, hogy a korábban meghirdetett adatgyűjtés után vizsgálatot indítanak annak tisztázására, hogy a Samsung az Európai Távközlési Szabványosítási Intézet (European Telecommunications Standards Institute – ETSI) előírásait megsértve vajon felhasználta-e a vezeték nélküli technológiákra vonatkozó szabadalmait, hogy korlátozza a versenyt.

Könnyen lehet, hogy a szabadalomháborúkba mélyen belekeveredett Samsung európai perei ütnek most vissza, mivel a cég már több uniós országban nyújtott be kereseteket a versenytársakkal, főként az Apple-lel szemben, azt állítva, hogy azok jogtalanul használtak fel védett technológiákat.

A közlemény szerint az EB azt vizsgálja, hogy a Samsung eleget tett-e az 1998-as kötelezettségvállalásának, amikor elfogadták az ETSI előírásait, melyek szerint a birtokukban lévő szabadalmakat „tisztességesen, méltányos módon és diszkriminációmentesen” használják fel, licencelik Európában (FRAND-kötelezettségek), illetve azt is megnézik, hogy nem éltek-e vissza a piacvezetői pozícióval, mely viselkedést az „EU Működéséről Szóló Egyezmény” (Treaty on the Functioning of the EU – TFEU) 102. cikkelye tiltja.

Azóta történt

Előzmények