150 magyar mérnököt vesz fel idén az Ericsson

Az idén az Ericsson 150 mérnökkel, fejlesztővel bővíti budapesti kutatás-fejlesztési központját – jelentette be ma a távközlési berendezéseket gyártó svéd nagyvállalat. Az Ericsson – mely 1911-ben alapította első érdekeltségét hazánkban – ezzel a fejlesztéssel is ünnepli magyarországi centenáriumát. A vállalat 1500 hazai alkalmazottja közül már ma több mint 1000 fő foglalkozik kutatás-fejlesztéssel, amivel a cég az ország legnagyobb k+f tevékenységet végző társaságává vált. A mai bejelentés szerint a központban idén újabb 150 fejlesztői pozíció nyílik meg a magyar mérnökök előtt. A kutatott területek között vannak többek között a mikrohullámú hálózatok és a hálózatmenedzsment-megoldások.

Fellegi Tamás és Sinisa Krajnovic (Fotó: Noguchi Porter Novelli)
Fellegi Tamás és Sinisa Krajnovic a sajtótájékoztatón (Fotó: Noguchi Porter Novelli)

Hans Vestberg, az Ericsson csoport elnök-vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a vállalat 2011-ben már 100 éves fennállását ünnepli hazánkban. Az elnök-vezérigazgató szerint „az Ericsson feladata, hogy innovatív megoldásaival részt vegyen a mobil- és széles sávú internetes kommunikáció jövőjének alakításában, s a legfejlettebb, élvonalbeli kutatásokhoz és technológiákhoz kapcsolódó tevékenységeivel meghatározóan formálja a telekommunikáció világát”. Mindebben pedig kiemelkedő szerepet szán Magyarországnak, és az itt működő k+f központnak.

A központ alkalmazottaink száma az elmúlt két évben a gazdasági válság ellenére is mintegy 400 fővel gyarapodott – mutatott rá Sinisa Krajnovic, az Ericsson Magyarország k+f központjának igazgatója. Aki kiemelte azt is, hogy a cég által foglalkoztatott ezer mérnök közül körülbelül száz már rendelkezik PhD-fokozattal, vagy a közeljövőben szerzi meg azt. „Kitűnő kapcsolatokat ápolunk a magyar tudományos élettel és számos egyetemmel is” – tette hozzá.

Az Ericsson vezetőit csütörtökön fogadja Orbán Viktor miniszterelnök és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, délután pedig Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter is – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények