Stratégiai megállapodást kötött a kormány és az EPAM

Ez volt kormányzat 69. hasonló jellegű megállapodása, melyben szerepel az is, hogy az amerikai vállalat magyarországi bővítést vállal.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány az amerikai szoftverfejlesztő EPAM Systems Kft.-vel, a cég 3,6 milliárd forintos beruházással Debrecenben és Szegeden bővíti a jelenlegi kapacitásait és dolgozóinak létszámát – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter mai sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Szijjártó Péter kiemelte: az EPAM Systems legújabb beruházását erős nemzetközi versenyben sikerült Magyarországnak elnyernie a regionális versenytársak előtt, amihez hozzájárult, hogy a vállalatcsoport budapesti irodája egyben európai központ is. A kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosít a beruházáshoz. A megállapodás értelmében Szegeden új irodaházat építenek, Debrecenben pedig a meglévő irodaházat bővítik, mindezzel 2018 végéig a jelenlegi 1500 dolgozója mellé 365 munkavállalót vesz fel a cég – ismertette a miniszter.

A miniszter szólt arról, hogy ez a 11. amerikai céggel kötött megállapodás, az országban 1645 amerikai cég működik több mint 100 ezer dolgozóval. A stratégiai partnerek beszállítói láncában 59 százalékos a magyar partnerek aránya, 4 százalékkal nőtt a megállapodások megkötése óta, ami mutatja, hogy a nemzetközi vállalatok kapacitásbővítő beruházásaival a magyar kkv-k számára újabb üzleti lehetőséget biztosítanak – húzta alá.

Azóta történt

Előzmények