Élő menetrendinformációk a Google térképein

A FUTÁR valós idejű információi is megjelennek a Google térképén – jelentette be Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az Infotér Konferencián, Balatonfüreden. Ennek köszönhetően az eddigi (menetrend szerint történő) utazástervezés helyett a rendszer a valós forgalmi helyzet és a FUTÁR alapján azt mutatja, hogy ténylegesen mikor ér az adott megállóba egy-egy jármű, és hogy valóban melyik a leggyorsabb útvonal A-ból B-be. Ezenkívül a BKK INFO szöveges információi is láthatók majd.

Hirdetés

„Elkötelezettek vagyunk a nyílt adathozzáférés irányába […] Eddig is minden applikációfejlesztő ingyen hozzájuthatott a menetrendi információkhoz. Ezt most kiterjesztjük, és a tömegközlekedési járművek valós idejű mozgását is nyilvánosan hozzáférhetővé tesszük egy adatfolyamon keresztül. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a Google használhatja adatainkat ingyen, hanem azok alapján bármilyen fejlesztő készíthet különböző kreatív applikációkat” – hangsúlyozta Vitézy Dávid.


[+]

„Örömünkre szolgál, hogy Európában az elsők között Budapestre is megérkezett a tömegközlekedési útvonaltervező valós idejű változata” - üdvözölte az együttműködést Heal Edina, a Google magyarországi vezetője is.  A bővített információk már megtalálhatók a Google térképén az útvonaltervezés funkciót választva, a tervezett útvonal-ajánlatokban már megjelennek az élő adatok is.

Azóta történt

  • Kertvárosi trollok a Google Waze ellen

    Ez történik, amikor a modern technikával elégedetlen közösség kilép a megszokott sémákból és kreatívan fog össze a közös cél érdekében.

  • Az új automatákról kérdeztük a BKK-t

    Több olvasónk is jelezte, illetve mi magunk is tapasztaltuk, hogy a PayPass fizetés nem mindig sikerül az új jegyautomatákon keresztül. A BKK válasza alapján a probléma csak a tranzakciók 0,02 százalékát érinti.

Előzmények