Egyesül a LogMeIn és a Citrix GoTo

A tranzakció értéke 1,8 milliárd dollár, azaz 512,5 milliárd forint körül alakul. A részvényesek már bólintottak.

Mielőtt sor kerülne a végleges összeolvadásra a LogMeIn és a Citrix Systems GoTo ága között, a LogMeIn részvényenként 1,5 dollár osztalékot bocsát ki részvényeseinek. Az egyesült vállalatban megközelítőleg 50-50 százalékot birtokol majd mindkét fél.

Mindkét cég igazgatótanácsa egyhangúlag támogatta az összeolvadást, ami után még adót sem kell majd fizetnie a Citrixnek, az amerikai államközi jövedelemadó miatt - írja a közlemény, amely szerint az egyesített vállalat bevétele meghaladja az egymilliárd dollárt.

A GoTo termékcsalád a kis- és középvállalkozások számára nyújt megoldásokat (GoToAssist, GoToMeeting, GoToMyPC, GoToTraining, Grashopper, OpenVoice, stb.), a LogMeIn pedig gyakorlatilag mindenkire lő a join.me, a LastPass, a LogMeIn Rescue és a BoldChat segítségével. A LogMeIn elnök-vezérigazgatója, Bill Wagner az egyesülést követően is vezető szerepben marad, amiről a Citrix vezérigazgatója, Kirill Tatarinov azt mondta, már egy ideje dolgoztak a GoTo leválásán, így átállás és üzleti szempontok szerint is zökkenőmentes folyamatra számít.

Azóta történt

Előzmények