Drága a benzin? Google Maps!

Hirdetés

A világ bizonyos részein lényegesen olcsóbb az üzemanyag, mint hazánkban. Ezeken a helyeken jellemzően nem is aprózzák el a benzinfaló szörnyek vásárlását a vezetni vágyók, gyakoriak a 3-6 ezer köbcentis járgányok. Magyarországon jelenleg 345 forint körül mozog egy liter benzin, 360 forintot kérnek ugyanennyi gázolajért. Nekünk találták ki a 2D Driving Simulator for Google Maps nevet viselő játékot.

A fejlesztő még tavaly szeptemberben indította a projektet, amely a hagyományosnak mondható játékmenetet próbálta ötvözni némi valósággal. A 13 kiemelt vezetési terület mellett az egész világot bejárhatjuk autóval vagy busszal, ahogy kedvünk tartja. Lehet indexelni, villogni, de dudálni nem. Mondjuk erre nem is lesz szükség, aktív forgalmi szituációba nem nagyon keveredhetünk a térképen.

Sajnos a vezetési élmény nem javult az utóbbi időben, és már nem nagyon fog, ugyanis a Google leállította a szolgáltatást, így nincs értelme a szabadúszó fejlesztőnek sem további munkaórákat ölnie a projektbe sem a flash, sem a plug-in verzió esetében.

A fejlesztői blogon azonban reményét fejezi ki az alkotó, hogy a WebGL alapú Google Earth segítségével magasabb szintre emelheti majd a vezetés élményét (ráférne). A csapok elzárásának rizikója persze minden, harmadik féltől származó alapra épülő projekt esetében benne van, éppen ezért a framesynthesis.com idén a független, saját megoldásokat helyezi előtérbe, de mi azért rendszeresen visszalátogatunk majd, hátha elkészül a Google Earthre épülő változat. Ebben erőt adhat a készítőnek, hogy az eddig évi 399 dollárba kerülő professzionális verziót ingyenessé tette a keresőóriás.

Azóta történt

Előzmények

  • 3D-s szimulátort kínál a felelőtlen tini vezetőknek a Toyota

    A hagyományos megoldásokat megfejelték az Oculus Rift technológiájával, hogy még meggyőzőbben mutathassák be a veszélyeket.

  • Flashjátékok karácsonyra

    Ha még sokat kell várni az ünnepi menüre, vagy kevesli a decemberre jutó mínuszokat, hangolódjon szerkesztőségünk kedvenc ünnepi játékaival!