Diszlexiásoknak segít a PocketBook

Hirdetés

A PocketBook egyike a legnépszerűbb e-book olvasókat gyártó cégeknek. Most úgy döntöttek, új betűtípussal segítik az olvasási zavarokkal küzdőket. a Diszlexiásoknak készített OpenDyslexic font tehát bekerült az legújabb (5.9-es) szoftverbe, ezzel a PocketBook Touch Lux 2 és 3 is támogatja a változó vonalvastagságú, hangsúlyos ívekkel és kiemelt betűvégekkel gazdagított betűtípust.


[+]

Arra is van mód, hogy a mondat elejét és végét vastagított nagybetűkkel jelenítsék meg az olvasók. A frissítés már letölthető akár közvetlenül a készülékekre, illetve a PocketBook hivatalos honlapjáról egyaránt.


[+]

A karakterek szokatlan kialakításának köszönhetően az OpenDyslexic használatával a diszlexiások gyorsabban tudnak olvasni, és kevésbé fáradnak el a tevékenység közben. A betűkészlet ráadásul gyermekeknél a betegség előrehaladásának gátolásában is segítséget nyújt, mely a korai stádiumban érhető el a leghatékonyabban.

A frissítéssel nem csak az olvasási nehézségekkel küzdők járnak jól, a vállalat tájékoztatása szerint a sok képpel és illusztrációval telepakolt PDF-ek görgetése is kétszer gyorsabb, mint a korábbi firmware-t használva.

Előzmények

  • Stabilan nő az e-könyv-olvasók piaca

    Tavaly Európában közel 40 százalékkal nőtt az e-könyv-olvasók piaca, az idei trendek középpontjában a felhőalapú szolgáltatások és a felhasználói élményt növelő alkalmazások fejlesztései állnak.