Debreceniek nyerték a Microsoft és a Cisco versenyét

Hirdetés

A hétvégén rendezte meg a Microsoft Magyarország és a Cisco Magyarország – együttműködésben a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézettel – az EuroSkills informatikai diákverseny hazai döntőjét. A 2007 nyarán kiírt versenyre több mint 300 csapat 1200 diákja nevezett, közülük 25 jutott a középdöntőbe, majd 6 a most megrendezett döntőbe. Szoros küzdelemben végül a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolából érkező Team Spirit csapat nyerte el az első helyet, s egyben a lehetőséget, hogy informatika kategóriában képviselje Magyarországot az európai döntőn, amelyet szeptemberben Rotterdamban rendeznek.

A háromnapos hazai döntőt a Hegyhát Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthonban tartották. Nem véletlenül. A csapatok egyik fele kiépítette a gyermekotthon szobáinak vezetékes és vezeték nélküli internetkapcsolatát, megújította az intézmény weboldalát, felállította a központi levelezőszervert és a dokumentumtárat. A versenyzők másik fele elkészített egy a gyermekotthon életét és a versenyt bemutató kiadványt. Mindemellett a Humansoft támogatásának köszönhetően valamennyi szoba egy-egy Dell notebookkal gazdagodott.

„A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott intézmény gyermekotthoni részlege hatvan fő, államilag nevelt, enyhe értelmi fogyatékos gyermek és ép értelmű testvére befogadására alkalmas, míg gyermekotthoni részlege 15 férőhelyes. Számunkra külön öröm, hogy ezeknek a gyermekeknek az oktatását és nevelését is korszerű informatikai környezet szolgálja a jövőben” – mondta az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Horváth Csaba, a főváros oktatásügyéért felelős főpolgármester-helyettese.

Azóta történt

Előzmények