Debrecenbe kéne menni

2005. augusztus 24-26 között, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az "Informatika a felsőoktatásban" elnevezésű konferencia, melynek célja, hogy áttekintést adjon a jelenlegi helyzetről, és megvitassa azokat a kihívásokat, amelyekkel az oktatók, kutatók és az intézmények szükségszerűen találkoznak. Az idén Debrecenbe költözött rendezvény célja továbbá hogy valamiféle iránytű szerepet betöltve próbálja segíteni a különböző egyetemi és intézményi stratégiák megfogalmazását, tapasztalatok megvitatását és hasznosítását.

A konferencia témakörei közül érdemes megemlíteni a Bolognai folyamat és hatásai témakört, előadások lesznek az oktatás olyan fejezeteiről, mint a különböző szakok, tantervek, képzési programok, Ph.D. képzés, szakképzés, továbbképzés, az oktatás és a gyakorlat kapcsolata, oktatás-módszertan és informatika-történet.

Terítékre kerülnek az alap- és alkalmazott kutatások, az informatika alkalmazása a különböző tudományterületeken, kapcsolódások az EU k+f programjához, kutatások - gyakorlati alkalmazások, vállalati kapcsolatok. Az intézményfejlesztéssel foglalkozó szakemberek az informatikai stratégiai tervekről, a humán tényező szerepéről és helyzetéről és az intézményi irányítási (menedzsment) témákról fognak eszmét cserélni.

Mindig érdekes téma az ilyen összejöveteleken az infrastruktúra, az információs rendszerek kérdésköre. Részleteiben ismerhetők meg a különböző könyvtári rendszerek, hálózati infrastruktúrák, hálózati szolgáltatások, intézményi menedzsment támogató információs rendszerek.

A konferencia válogatott előadásaiból angol nyelven a Journal of Universal Computer Science (JUCS) referált folyóirat 2006 augusztusában különszámot jelentet meg.

Azóta történt

Előzmények