Csak rajongóknak: multimédiás R2D2 a japánoktól

A japán Nikko vállalat teljes erővel rányomult a Star Wars rajongói táborára, és – ahogy már a játékkiállítások kapcsán testvérlapunk, a Prohardver munkatársa, illetve a magyar PC World is beszámoltak róla – év elején bemutatták a nagy kedvenc, R2D2 kereskedelmi változatát, amely valójában a kis robot külsejébe bújtatott multimédiás eszköz.



A hamarosan piacra kerülő házi jószágba igen sok funkciót építettek: van neki kamerája, projektora, DVD-lejátszója, médiakártya-olvasója stb.

A droid képes az elülső betöltő nyíláson beadott DVD-R/RW és CD-R/RW lemezeket olvasni, a filmből megismert helyen található a 80 fokos látószögű Texas Instruments DLP projektor, mely 800 x 600 pixeles képeket képes kivetíteni a gyártó szerint körülbelül 6,5 méteres távolságra. A kis gép 34 x 32 x 51 cm nagyságú, súlya nyolc kilogramm, s képes körbe forogni. Az FM rádió vételét támogatja, van SD/MMC kártyaolvasója, illetve iPod bővítője, s támogatja az MP3, a WMA, a JPEG, a MP4 és a DivX formátumokat. Részletes leírás a Play.com-on.

Rendelkezik ezen kívül még 2 darab 10 wattos hangszóróval a hangeffektek lejátszásához, s van neki hátul egy rejtett panelban USB portja, fejhallgató csatlakozója és DVI-I aljzata. Az infravörös érzékelő segítségével a Millennium Falcon távirányító segítségével lehet parancsokat adni R2D2-nek. A jövő hónaptól kapható droid ára 4090 dollár.

Azóta történt

Előzmények