Már Magyarországon vannak a legjobbak

Megérkeztek az első külföldi résztvevők a 14. Challenge24-re. A korai érkezők az International Geek Together tegnap esti eseményén találkozhattak a hazai programozó közönséggel egy kötetlen este formátumában. A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének (MAVE) 24 órás budapesti programozó versenyén, az idei évben is 30 csapat indulhat, melyen hazánkat az InsufficientIntelligence csapata képviseli. Háromfős csapatunk német, finn, bolgár, belorusz, dél-afrikai, horvát és ukrán csapatokkal mérheti össze tudását, valamint az elmúlt két évben nyertes orosz csapattal. A döntő 2014. május 3-án, reggel 9-kor kezdődött az Óbudai Egyetemen. A megnyitótól kezdve, 8:30-tól streamen követhetőek az események, mely a verseny weboldalán elérhető.

A döntőben színes feladatok szokták várni a versenyzőket, melyek között rendszeresen helyt kapnak a látványos, eszközvezérlési feladatok is (a tavalyi évben egy CNC lézervágó vezérlése volt a hardveres feladat). A versenyen különböző típusú és nehézségű feladványokkal kell megbirkózni, így jelfeldolgozási, gráfelméletet, valamint képfeldolgozási ismereteket igénylő feladatokat egyaránt lehetett találni a feladatsorban, az algoritmikus feladatokon túl. A tizennegyedik verseny feladatsorát már szeptember óta írja az egyesület feladatírói csapata, idén ötödik alkalommal.

Challenge24

A versenyen a részvételt külföldi és belföldi egyetemek egyaránt támogatják, mivel fontos tapasztalatszerzési forrás az egyetemi tanulmányok mellett. A versenyt az elmúlt években hazai és nemzetközi cégek sora biztosította támogatásáról, így immár negyedik éve biztosítja a verseny alapját főtámogatóként az SAP Hungary Kft. A versenyalapító hazai Fornax mellett, olyan jelentős külföldi vállalatok is a verseny mellett állnak, mint a Google, a Microsoft, valamint a LogMeIn. A támogató cégek közül többen is fontosnak érzik, hogy kollégáik is megmérettessék magukat évről-évre.

A hivatalos weboldalon megtalálható a verseny idei elődöntős feladatsora, valamint fényképek a tavalyi megmérettetésről.

Azóta történt

Előzmények