Indul a tizedik <19 Szabadfogású Számítógép verseny és kiállítás 2012

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ bejelentette, hogy megkezdődött az idei verseny nevezési időszaka, ami október 22-én éjfélkor zárul. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver. A versenyen 19 év alatti fiatalok vehetnek részt, Magyarországról és határon túlról egyaránt.

A Szabadfogású Számítógép versenyre beadott pályamunkák rendkívül izgalmasak és magas színvonalúak: az elmúlt évek során a hasonló nemzetközi versenyek díjazott alkotásait bemutató kiállításokon a közönség is meggyőződhetett arról, hogy a magyar tizenévesek által készített számítógépes munkák kiemelkedő színvonalúak. A verseny nyitott műfaj, technika és téma tekintetében, csak a számítógéphez kell kapcsolódnia. Ezzel a verseny kiírója minél tágabb lehetőséget kíván nyújtani a pályázóknak olyan nem szokványos, meglepetésszerű művek létrejöttéhez, amik a technikán túl elsősorban kreatívak és van személyes mondanivalójuk.

szabadfogású

A legmeglepőbb, kreatívabb, fantáziadúsabb alkotásokat Budapesten, mint minden évben, egy kiállítás keretében mutatja be a C3, és ez a kiállítás idén kibővül az elmúlt kilenc év nyerteseinek válogatott alkotásaival, bemutatva pályájukat, sikereiket, az elmúlt évek alatt szerzett tapasztalataikat. Emellett a verseny legjobbjai értékes díjakat kapnak: ösztöndíj, notebook, játékkonzol, mobiltelefon, számítógépes eszközök. Három díjazott fiatalnak pedig lehetősége nyílik arra, hogy 2013-ban elutazzon az együttműködő partnerek versenyére, fesztiváljára – Zürichbe, Drezdába vagy Linzbe –, ahol bemutathatják nyertes alkotásukat.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ 1996-os megalakulása óta művészeti, tudományos, kommunikációs, kulturális programok fejlesztésével és megvalósításával, a digitális kultúra terjesztésével foglalkozik; valamint különböző szintű oktatási projektek kezdeményezésével járul hozzá az információs társadalommal kapcsolatos új ismeretek terjesztéséhez.

További információk a verseny weboldalán olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények